Krig er penge

Mange våben opfindes og bruges til jagt. Det er bue og pil, og det er geværer. Disse våben er velegnede til jagt, og de er blevet brugt til dette formål i hundredevis af år. Langt de fleste har også brugt disse våben til kun dette formål, men våben kan altid bruges til mere end jagt. De kan altid også bruges i krig.

Der er dog våben, der alene er opfundet og brugt til krig. Både med alt fra blider og kanoner fra gammel tid til mere moderne dronevåben, der bruges i dag. Der har altid været krige, og der er intet, der tyder på, at krigenes tid er forbi. Moderne våben rammer på afstand, og formålet er, at de på sigt altid kun skal ramme fjenden og fjendens installationer.

Alt kan ramme ved siden af. Og ved siden af er ofte der, hvor der opholder sig uskyldige. Alle krigens ofre. En verden uden krig er noget, de de fleste ønsker sig, men som de færreste kan forestille sig.

Indtil da vil der være dem, der udvikler og tjener penge på moderne våben som droner og bomber. Det er også rifler, der giver skarpskytter mulighed for at ramme deres mål flere kilometer væk, hvor ingen bemærker, at skytten findes.

Det er nye kampfly, kampvogne og skibe, der tager ud i verden som en del af den udstyrspakke, der bakker den moderne soldat op. Natkikkerter sikrer, at krigen kan kæmpes døgnet rundt, radioudstyr at alle kan være i kontakt med hinanden, og camouflage, at fjenden ikke opdager dig, hvis du er kommet for tæt på.

Moderne krig kræver stadig ofre på alle sider, soldater og civile rammes fortsat. Det er krigens lod -selv i den moderne verden.