Kemisk og biologisk

Det er måske ikke et moderne fænomen, for man ved godt, at der i middelalderen er brugt primitive former for biologisk krig som at smide lig og dyrelig over borgmurene og så håbe på at smitten, de bar med, ville ramme beboerne i borgen.

Forskellen er, at vi i dag skaber nye våben med samme fortegn – nemlig våben, som er skabt i laboratorier, og som kan smitte eller ramme mange millioner mennesker meget hurtigt. Det er dommedagsscenarier, som der er lavet mange film om, samt skrevet mange bøger om, og der er heldigvis kommet en mere striks holdning til både den kemiske og den biologiske krigsførelse, som mange frygter.

Men det får alligevel ikke de store nationer til at nedlægge deres laboratorier, og det er en slet skjult hemmelighed, at der bliver forsket i, hvilke våben der i fremtiden ville kunne bruges, og som let kan fjernes, når det har udført det arbejde, som det er skabt til.

Noget som blandt andet skabte myten om, at AIDS var skabt i et laboratorie og slap ud ved et tilfælde. Det er dog ikke tilfældet, og det gælder også for ebola. Det er naturligt forekommende sygdomme, som er krydset over til at kunne smitte mennesker.