Alt blev ændret

Fuldstændig som krudtet og forladeren ændrede krige og gjorde, at det nu var muligt at bevæbne en hær med pistoler og rifler, så kom de mere moderne pistoler og rifler til at gøre en enorm forskel for dem, som brugte den nye teknologi. For pludselig gik du fra at skulle lade efter hver eneste skud til kun at skulle lade hver 6. eller hver 10. gang, du havde affyret dit våben.

Det gav også muligheden for at skabe våben, som havde større og større kaliber, og det gav os kanonen. Så nu var der et helt andet billede, og krigen var pludselig blevet meget mere brutal og voldsom.

De moderne våben var det, som gjorde, at det vilde vesten blev kaldt netop det vilde vesten, og mange mennesker har mistet livet til dem, for der var mange, som greb til våben, før de fik tænkt, og dermed var navnet “Det vilde vesten” skabt. Et sted, hvor loven nogle gange ikke var til stede, og hvor det var den stærkeste, som overlevede, og de svage, som måtte gå til grunde. Og dem, som havde den største kanon, var ofte dem, som endte med at eje det hele.