Romantiske forestillinger

Der er mange, som har en forestilling om, at det vilde vesten var et sted med romantik, pistoldueller og de gode og de onde mod hinanden, men det er ikke sandheden, for det vilde vesten var det vilde vesten på alle områder, og det var nødvendigt at være bevæbnet for at kunne beskytte sig både mod naturen og de andre bosættere, der var med til at gøre USA og Canada til de lande de er i dag. Lande hvor hårde mennesker lever, og hvor pionerånden er lige under overfladen.

Erobring med pistolen i hånden

Da vesten skulle erobres, så var pistolen og geværet en vigtig del af det, for der var mange farer. Der var naturen og indianerne, som underligt nok ikke var tilfredse med, at der kom nogen og tog deres land.

Der var desuden mange store kampe om jorden, specielt i de områder, hvor der var blevet fundet guld.

Riflen, som var med til at erobre landet, fik nu ekstra betydning, for der var rigdom, og o fortællinger berettes der om gader brolagt med guld. Der var få der blev rige, og mange som kæmpede lige så meget, som de havde gjort i de lande, de kom fra.

Riflen gjorde, at du kunne beskytte din ejendom, og pistolen gjorde, du kunne forsvare dig selv, og det var med den i hånden, at meget af den vilde vesten blev indtaget. For der var ingen nåde for dem, som kom på tværs. I starten var det forladeren, men som tiden skred frem, blev seksløberen og winchester-riflen de foretrukne våben.