Legender og skæbner

Der er mange legender, som er kommet ud af det vilde vesten på grund af deres evne til at bruge deres våben. Deres evner med seksløberen var noget, som gav dem deres ry, og sammen med winchesterriflen, så var legender og skæbner næsten forseglet.

Der var sket en revolution fra de forladere, som de første bosættere havde med til det nye land mod vest, til de moderne våben, som indtog vesten, og som var både guldgravernes, bosætternes og cowboyens bedste ven.

Banebrydende våben og spændende mennesker

Winchester og Colt var de to navne, som var med til at skabe noget helt nyt, så det handler om våben. De gik fra at være noget, som kun havde et enkelt skud til mange skud, og der blev nu produceret patroner, som var lette at sætte i, og som var produceret, så de passede til hver eneste våben.

Der var nogle, som var så dygtige med deres våben, at de blev hyret som sheriffer, og de rejste rundt og ryddede op i byer over hele vesten. Det er legender som Wyat Earp, som fik hjælp af en anden berømthed, Doc Holliday, en tandlæge som blev revolvermand og led af tuberkulose.

Blandt de andre, som led en krank skæbne, kan vi fortælle om Billy the Kid, en mand med et ungdommeligt udseende, og som mestrede kunsten at vinde en duel.

Konflikternes land

Fra starten af var det vilde vesten præget af konflikter og udviklingen af våben var stor. Fra forladere og flintepistoler hos de første, til pistoler med mange skud, som var med til at vinde krigene både mod indianerne, mod kriminelle og i kampen for uafhængighed og i borgerkrigen. Dertil kom, at der blev udviklet artilleri, og det betød, der ikke længee var nogle steder, hvor man kunne føle sig sikker. Kanonkugler kunne nå ind alle steder, og de store kanoner kom til at tage livet af mange unge mænd i borgerkrigen specielt.

Det var dog kun en forsmag på det, som vi skulle udvikle våben til, og vi har desværre nok ikke set det sidste store ødelæggelsesvåben, for mennesker er nu engang sådan indrettet, at der vil altid være konflikter og krig, så længe der bare er to mennesker tilbage på jorden.

Det er de færreste, som ikke i dag kender Samuel Colt eller Winchester-familien, der har skabt de ikoniske våben, som skabte det vilde vesten og våben i en kvalitet, så de den dag i dag kan affyres og stadig fungere perfekt. Det er kvalitet, og der er mange af de gamle våben, som er blevet samlerobjekter for dem, som jagter en stor samling af skydevåben i deres eget hus – noget som er mere almindeligt i USA end i Europa.