Krigen har altid været her

Så længe der har været mennesker på planeten, har der været krig, og med krig har der været våben. Og også før vores tid med alle vore moderne tiltag har der været nogle meget drabelige våben, og der har fandtes nogle legendariske sværdtyper, som selv den dag i dag ikke bliver skabt bedre.

De kendte sværd

For bare at nævne nogle af de legendariske sværd, så er det blandt andet The Claymore, et sværd som var så stort, at kun de stærkeste mænd fra det skotske højland kunne svinge dem, og det fortælles, at det var så skarpt, at blev det svunget med fuld kraft, så ville det kunne kløve tre mennesker på en gang. Det må i sig selv siges at være noget af en præstation.

En anden sværdtype, som står som ganske særligt, er det japanske katana. Et sværd, som var legendarisk for dets skarphed og for at være i hænderne på en krigerkaste, som brugte hele deres liv på at mestre det. De skarpeste sværd fik navne, og de er legendariske også i dag. De mestre, som smedede dem, var i så høj kurs, at de næsten selv kunne bestemme deres løn, og deres legendariske status er fortjent, for de sværd, de smedede, kan i dag ikke laves uden at bruge de samme metoder, som de brugte dengang. Noget som må siges at være imponerende, når vi ser på, hvor langt vi ellers er kommet med teknologi på alle andre områder.

Mange kendte våben

Der har været mange andre våben, som har været legendariske, og spørger du historikere, som arbejder indenfor dette felt, så er alle enige om, at de skjold, som spartanerne brugte, var noget særligt. For de var ikke kun til beskyttelse, nej, det var også et våben, og det var med til at sikre, at spartanerne andt langt de fleste af de slag, som de deltog i.

Et andet af de våben, som har kunne gøre en forskel i krig og vinde både slag og vende krigslykken, har været langbuerne, og her var englænderne, eller rettere waliserne, de bedste i verden. Deres buer kunne skyde længere, deres skytter var mere præcise end andre, og det var også derfor, de lykkedes med at vinde de fleste af de slag, de deltog i.

Armbrøsten var ligesom øksen og morgenstjernen også våben, der blev brugt meget. Det er våben, som blev brugt, når du kom ind tættere på fjenden, for armbrøsten er ikke præcis på kortere afstande, og øksen og morgenstjernen er som sværdet et våben, som kun kan bruges, når du står ansigt til ansigt til ansigt med fjenden. Det er barske sager, og når du var i krig, og når du belejrede byer, så var det helt andre våben, som du tog med.