Fra beskyttelse til show

Da det vilde vesten begyndte at blive civiliseret, var der ikke længere brug for revolvermanden, og der kom regler, som dog var lempelige i forhold til mange andre lande. Nu kom der så omrejsende wild west shows, hvor af den mest berømte nok er Wild Bill Hickok og hans store show, som blandt andet var med ham selv som skarpskytte og med nogle af de indianere, som han havde mødt, mens han stadig var i vigør.

De kom og optrådte med danse, med deres evner indenfor bue og pil, og fremviste deres evner med en tomahawk, for det var de våben, som indianerne havde, før den hvide mand kom over. De kendte ikke til skydevåben, og de kendte heller ikke til heste, men både skydevåben og heste var noget, som de kom til at bruge til perfektion.

Kulturen er i dag stadig noget, som der optrædes med i det store USA. Der er wild west shows som i samme ånd og med de samme våben optræder med det, som de gjorde, da man blev mere civiliseret, og det vilde vesten pludselig mistede det vilde og bare blev til vesten.

Romantikken er død

Der er dog ikke mange, som i dag tror på den romantiske forestilling om det vilde vesten, men der er mange, som anerkender de pionerer, som turde tage chancen og prøve, om vingerne kunne bære med mod, våben og en ukuelig tro på egne evner – måtte det briste eller bære.

De mestre, som du ser til de forskellige shows, som optræder med, hvor hurtigt de kan trække en pistol og skyde på både bevægelige objekter og stationære objekter, er noget som er til show, men som i det vilde vesten kunne være årsagen til du overlevede, og at du ikke var en af de mange, som kom til at miste livet enten i de barske guldgraverbyer eller i kampen med en ukendt natur og indianerne, som var villige til at kæmpe for at beholde deres eget land for enhver pris. De lod ikke de nye fredsforstyrrende mennesker komme og ødelægge deres land.

Der blev brugt mange forskellige våben, og i starten var det en ulige kamp med indianernes primitive våben mod pionerernes skydevåben. Men det ændrede sig dog, da indianerne fik skydevåben, selvom de også gerne brugte de gamle våben og kombinerede det med fælder i naturen og med forskellige andre former for guerillateknikker, som den hvide mand ikke kendte noget til.