Det gik stærkt efter borgerkrigen

Der er ikke noget som krig, der får våbenproducenterne til at tænke i nye baner og få skabt nye og mere skræmmende våben. Det samme skete under borgerkrigen, hvor der kom nye rifler til, som gjorde, at nordstaterne var dem, som gik sejrrige ud af krigen.

Der blev brugt nogle af de største kanoner, som man kunne producere på det tidspunkt, og der var så mange, som kom alvorligt til skade på grund af de store kanoner, som blev brugt til at bombardere både fæstninger og til at forsøge at ramme fodfolkene i de store slag.

En af soldaterne har i et brev hjem beskrevet de nye store kanoners bragen som tordenen fra helvede, som kom for at hente ofrene til svovldybet, og skrigene fra dem, som blev ramt, fyldte natten.

Metallets magt

Det var støbejern, som udgjorde de store kanoner, og de var meget besværlige at trække rundt fra slag til slag, så de fleste af de store slag var stadig med geværer og med bajonet, så det var mest normalt, at du skulle tæt på for at slå ihjel.

For mange blev der brugt karabiner, og det var enkeltskudsrifler. Det var ikke fordi flerskudsrifler ikke var opfundet, og man havde sågar gatlinggun, men problemet var at få patroner nok ud til slagene. Der er store afstande i guds eget land, og logistikken var ikke lige til at få mange tusind patroner ud konstant, når den store gatlinggun spredte død og ødelæggelse. For over 1.000 patroner, som bliver smidt ud i minuttet, gør et stort indhug i modstandernes antal af soldater, men heldigvis gik det ikke så godt med at få produceret patroner nok, for det ville have været uhyggeligt mandefald, hvis det store maskingevær også ville have været en større del af den amerikanske borgerkrig.

Når der primært blev brugt enkeltskudsrifler, så blev den bajonet, som ofte blev brugt på riflen, pludselig til et våben, som var det primære, når du havde brugt dit skud, og fjenden var kommet så tæt på, at du ikke kunne nå at genlade.

Krig er brutalt. Et er at skyde en mand på afstand, men noget anddet er at jage sin bajonet ind i hans kød, mens du kan kigge ham i øjnene og se dem slukkes.